راهنمای خرید اجاق گاز اسنوا

اجاق گاز جز لاینفک هر آشپزخانه ای  از گذشته تا به امروز بوده است. درگذشته اجاق گاز نفتی و اجاق گاز چوبی یا اجاق گاز ذغالی در آشپزخانه ها استفاده می شد که با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی اجاق گاز به شکل تکامل یافته امروزی خود درآمده و در سه شکل اجاق گاز توکار، اجاق گاز مبله و اجاق گاز رومیزی یا اجاق گاز روکار عرضه می شود.

در بازار ایران هر روزه اجاق گاز های ایرانی و خارجی با تنوع بسیار زیاد به فروش می رسد. اگر خواهان خرید اجاق گاز هستید مطلب زیر راهنمای شما در این مسیر خواهد بود.

اجاق گاز را می توان از برخی جهات بررسی کرد در زیر به آنها اشاره شده است.

- تعداد شعله اجاق گاز: اجاق گاز تک شعله، اجاق گاز دو شعله، اجاق گاز سه شعله، اجاق گاز چهار شعله، اجاق گاز پنج شعله، اجاق گاز شش شعله

- ظاهر اجاق گاز: اجاق گاز توکار یا اجاق گاز صفحه ای، اجاق گازمبله، اجاق گاز رومیزی

- کارکرد اجاق گاز: اجاق گازی،اجاق برقی و اجاق گازی برقی.

راهنمای خرید اجاق آشپزی:

از نکات مهمی که هنگام خرید اجاق گاز باید دقت کنید نوع سوختی است که در اختیار دارید

انتخاب درست یک اجاق گاز بستگی به فضایی که شما دوست دارید در آن آشپزی کنید دارد. وقتی ما زمان زیادی را در آشپزخانه صرف می کنیم انتخاب درست یک اجاق گاز برای خانه اهمیت زیادی دارد. راهنمای خرید اجاق گازی که در اختیار شما قرار داده ایم نکاتی که باید قبل از خرید اجاق گازهای مبله یا توکار در نظر بگیرید را بیان می کند و به شما برای انتخاب درست اجاق گاز مورد نظرتان کمک می کند، چه برای اولین بار می خواهید اجاق گاز بخرید یا اینکه قصد تعویض اجاق گاز قدیمی خود را با مدل جدید دارید.

از نکات مهم دیگر خرید اجاق گاز، نوع سوختی است که در اختیار دارید، اگر به سوخت گاز طبیعی یا گاز مایع دسترسی دارید از انواع اجاق های گازی می توانید انتخاب کنید و اگر دسترسی شما به برق است که می توانید اجاق برقی بخرید.

اجاق هایی که برای آشپزی تولید و ساخته شده اند، در انواع مدل های مختلف هستند که شامل: اجاق های تمام گازی (در دو نوع مبله و رومیزی)، اجاق های تمام برقی، اجاق های دوگانه سوز (گاز و فر برقی).

 

بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از ماشین لباسشویی

 

نکاتی که قبل از انتخاب و خرید اجاق گاز باید در نظر گرفته شود:

هنگام انتخاب و خرید اجاق گاز فضایی که دارید را به خاطر داشته باشید

• عرض اجاق گاز :

عموماً اجاق گازهای ایستاده یا مبله در عرض های 50،  60 و 90 تولید و عرضه می شوند، البته این اندازه ها در برندهای مختلف متفاوت است. هنگام انتخاب اجاق گاز برای فضایی که دارید به خاطر داشته باشید که فضایی را هم در اطراف اجاق گاز برای تهویه هوا در نظر بگیرید. البته این ابعاد با توجه به تعداد شعله های اجاق گاز نیز تخمین زده می شود، اجاق گازهای 4 شعله معمولاً عرض 60 سانتی متری و اجاق گازهای 5 شعله معمولاً عرض 90 سانتی متری دارند.

• نوع فر اجاق گاز:

اندازه آشپزخانه شما و نوع پخت و پزی که می خواهید انجام دهید بهترین نوع فر را به شما دیکته می کند. اجاق گازهای ایستاده در انواع تک فر، دو فر و دارای فر برقی وجود دارند. اگر شما زیاد کیک و شیرینی می پزید می توانید از انواع اجاق گازهایی که دو فر یا تعداد بیشتری فر دارند استفاده کنید.

ویژگی های دیگر در اجاق گاز ایستاده:

برخی از اجاق گازها دارای تایمر داخلی می باشند

• فن هوای گرم (کانوکشن):

فن برای پخش هوای گرم درون فر به کار برده می شود و معمولاً در فرهای برقی به کار برده می شود.

• شعله اجاق گاز:

شعله های برقی نسبت به شعله های چدنی یا صفحات الکتریکی راحت تر تمیز می شوند. البته در مورد اجاق های گازی صفحه های سرامیکی یا چدنی به راحتی شعله گاز را اطراف قابلمه یا ماهیتابه پخش می کنند.

 

بیشتر بخوانید: نحوه ی کارکرد ماشین ظرفشویی

 

• گریل اجاق گاز:

در برخی از مدل های اجاق گاز بخشی که دارای صفحه گریل است برای کباب کردن و سرخ کردن حتی بدون روغن در نظر گرفته شده است.

• تایمر اجاق گازها:

برخی از اجاق گازها دارای تایمر داخلی می باشند که زمان آشپزی را می توانید تنظیم کنید و پایان زمان را به شما اطلاع  می دهد.

• فر قابل تنظیم:

در این نوع از مدل ها که این ویژگی را دارند بعد از اتمام پخت غذا یا کیک و ... فر خاموش می شود.

• نمایشگر ترموستات:

در اجاق های برقی ترموستات بعد از اینکه درجه حرارت به حد مورد نیاز رسید، شعله را خاموش می کند و دوباره روشن می شود.

• ترموکوبل:

این ویژگی در اجاق های گازی مورد استفاده قرار می گیرد، در هنگامی که گاز قطع می شود یا شعله بر اثر باد یا سر رفتن غذا خاموش می شود، گاز ورودی به شعله به طور اتوماتیک قطع می شود.

• احتراق خودکار (فندک) اجاق گازها:

این ویژگی در اجاق گاز این امکان را می دهد که با فشردن یک دکمه و باز کردن گاز اجاق را روشن کرد.